V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Oblikovanje telesa

1–10 od 28

Stran:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 • Do popolnega telesa z vadbo moči

  Do popolnega telesa z vadbo moči

  Najnovejše raziskave so pokazale, da je hujšanje veliko učinkovitejše, če vključite v vadbo tudi dvigovanje uteži. Ob vadbi z utežmi bodo vaše odvečne maščobe pospešeno izgorevale, pridobljena mišična masa pa po sama od sebe porabljala več energije in posledično se bo vaša maščobna masa zmanjševala.

  Preberi več 
 • Kako do popolnega telesa?

  Kako do popolnega telesa?

  Neštetokrat smo že slišali, da bomo s pravilno dieto in redno telovadbo prišli do popolnega telesa. Kaj pa, če se trudimo kakor vemo in znamo, rezultatov, ki si jih želimo, pa še vedno ni na spregled? Odgovor na to vprašanje pa leži v genetiki. Čeprav niste genetsko najbolj nadarjeni, lahko za svoje telo vseeno naredite veliko.

  Preberi več 
 • Kateri tip telesne zgradbe imamo

  Kateri tip telesne zgradbe imamo

  Na tip telesne zgradbe v največji meri vpliva oblika in velikost skeleta ter razmerje med mišično in maščobno maso. Razlika v tem je pogojena tudi s spolom, saj imajo moški v povprečju v sestavi telesa za tretjino več mišične mase kot ženske, ki imajo več maščobne mase.

  Preberi več 
 • Dodatki k prehrani za pridobivanje mišične mase

  Dodatki k prehrani za pridobivanje mišične mase

  Tokrat bo govora o pravilnem izboru prehranskih dodatkov za pridobivanje mišične mase, ki nam pokrivajo primanjkljaj določenih makronutrientov v naši prehrani (beljakovine, ogljikove hidrate, vitamine itd.).

  Preberi več 
 • Pridobivanje mišične mase - 2.del

  Pridobivanje mišične mase - 2.del

  V prvem delu smo govorili o prehrani, v tem delu pa vam pojasnjujemo, kakšen naj bo trening za pridobivanje mišične mase. Če nam prehrana služi kot »gorivo« za mišice, potem nam vadba z obremenitvijo (utežmi) služi kot nekakšen stimulator, ki spodbuja njihovo rast.

  Preberi več 
 • Pridobivanje mišične mase - 1. del

  Pridobivanje mišične mase - 1. del

  V teh dneh je čas, ko smo se zaradi hladnega vremena prisiljeni toplo obleči. Mnogi to izkoriščajo kot obdobje, kjer se lahko »zapustijo« tako pri treningu kot pri prehrani z izgovorom, da nas tako ali tako pod obleko nihče ne vidi. Kljub temu lahko ta čas izkoristite za pridobivanje mišične mase, katero lahko med drugim s pridom uporabite tudi poleti, le da boste takrat na sebi nosili malce manj oblačil (in verjetno tudi maščobe).

  Preberi več 
 • Kako do lepih trebušnih mišic?

  Kako do lepih trebušnih mišic?

  Pogosto še vedno velja prepričanje, da so lepe trebušne mišice najboljše kazalo trenutne telesne pripravljenosti. Vendar pa njihov pomen ni povezan samo z izgledom, saj »trebušni steznik«, ki ga  skupaj s trebušnimi tvorijo še hrbtne mišice, predstavlja  glavno povezavo v celotni mišično - skeletni verigi. Ta omogoča upogibanje, iztegovanje, sukanje in odmikanje trupa ter oporo pri delu rok in nog.

  Preberi več 
 • Ohranjanje mišične mase

  Ohranjanje mišične mase

  Marsikdo, ki je z veliko truda prišel do telesa, ki si ga je vedno želel, predvsem pa do želene mišične mase, se je že znašel v situaciji, ko njegov redni trening ni bil več mogoč. Ne glede na to, ali je prišlo do pomanjkanja časa za trening zaradi prekomernih delovnih obveznosti, zaradi potovanja, ali pa je vadbo preprečila poškodba, velja zaradi v preteklosti vloženega truda poskrbeti, da mišične mase ne izgubimo. V nadaljevanju razkrivamo kako.

  Preberi več 
 • Mišična masa

  Mišična masa

  Če bi radi izoblikovali svoje telo, potem morate poskrbeti za mišično maso. A koliko mišic lahko realno pridobite? Kako oziroma kako hitro? Lahko s prehranskimi dodatki oziroma z vadbo mišice res rastejo v nedogled, ali imajo svoje omejitve? Seznanite se z nekaj odgovori, ki vam bodo pomagali ugotoviti, kakšne rezultate je realno pričakovati ter v kolikšnem času.

  Preberi več 
 • 7 zabavnih razlogov, zakaj se puncam splača na telovadbo

  7 zabavnih razlogov, zakaj se puncam splača na telovadbo

  Ne najdete motivacije, da bi prestopili vrata telovadnice? Da bo vrnitev v telovadnico prijetnejša tako za tiste, ki ste poleti zgolj lenarili, kot tudi za tiste, ki bi želeli nadaljevati s svojo formo, smo vam pripravili 7 zabavnih razlogov za vadbo. Verjemite: prepričali vas bodo!

  Preberi več 

1–10 od 28

Stran:
 1. 1
 2. 2
 3. 3