V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Navodila in nasveti

1–10 od 55

Stran:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 • Seks pred športnimi tekmami – da ali ne?

  Seks pred športnimi tekmami – da ali ne?

  Pred večjimi svetovnimi tekmovanji se v medijih velikokrat pojavijo zgodbice o partnerkah športnikov, ki vse do konca tekmovanj ostajajo nepotešene. Koliko je resnice v tem, je odvisno od posameznika in športa … Če ste morda med tistimi, ki se pripravljate za ljubljanski maraton (ali katero drugo pomembno tekmo), hitro preverite v nadaljevanju, ali lahko prej še skočite med rjuhe ali ne, poleg tega pa ne spreglejte še nekaj super nasvetov za bolj vročo jesen med rjuhami.
  Preberi več 
 • Zakaj je gibanje tako pomembno?

  Zakaj je gibanje tako pomembno?

  Človeško telo sestavljajo celice, povezane v različna tkiva, ki v telesu opravljajo vsak svojo funkcijo. Za to, da lahko naše telo nemoteno deluje je nujno potrebno tudi gibanje. Naši predniki so to s pridom prakticirali, mi pa ga danes pogosto povsem zapostavljamo. Preberite zakaj je gibanje nujno potrebno in kako vpliva na delovanje našega telesa.

  Preberi več 
 • Vadba in oskrba telesa s tekočino

  Vadba in oskrba telesa s tekočino

  Dejstvo, da moramo na dan zaužiti od 1,5 litra do 2 litra tekočine na dan, je znano že skoraj vsakemu. Voda je ključnega pomena za vzdrževanje normalnega stanja mnogih procesov v našem organizmu, poleg tega pa je osnova za preživetje. Namreč brez vnosa tekočine v naše telo preživimo le nekaj dni, medtem ko brez hrane človeško telo lahko zdrži celo nekaj tednov.

  Preberi več 
 • Hoja - zdravje v korakih

  Hoja - zdravje v korakih

  Hoja je ena najnaravnejših dejavnosti, ki jih človeštvo pozna. Je preprosta, praktična in dobrodejno vpliva na duha in telo. Pomaga nam odmisliti vsakodnevni stres ali pa nam nudi prostor in čas, da jih lahko rešimo. Hodimo lahko sami po zahtevnejšem terenu ali si v družbi privoščimo sprehod ob koncu tedna.

  Preberi več 
 • Najpogostejši izgovori, da se izognete treningu in kako jih boste premagali!

  Najpogostejši izgovori, da se izognete treningu in kako jih boste premagali!

  Kadar je potrebno najti izgovor, da nebi trenirali, ljudje postanemo zelo iznajdljivi in predvsem kreativni. To v hladnejših mesecih niti ni tako čudno in nenavadno, saj zelo težko izstopimo iz svoje cone udobja  ali da bi morali početi nekaj, kar bi morali pa nam to res ni po godu. V članku boste tako našli venček najpogostejših izgovorov in odgovore nanje. Za konec pa si boste lahko prebrali nekaj najbolj zabavnih izgovorov, ob katerih se upravičeno vprašamo, kako se jih lahko ljudje spomnijo.

  Preberi več 
 • Otroci in telovadba

  Otroci in telovadba

  Gibanje je osnova zdravega življenja. Pomaga našemu telesu, da bolj zdravo in pravilno deluje, odganja stres in krepi naše psihofizične sposobnosti. Tako, kot je telesna dejavnost pomembna za odraslega človeka, je pomembna tudi za otroka. Tudi za malčka in dojenčka. Poglejmo si, kakšno gibanje je primerno za različne starostne skupine naših najmlajših.

  Preberi več 
 • Starost in telesna vadba

  Starost in telesna vadba

  Staranje v povezavi s športom je vedno aktualna tema. Vse več je študij in polemik o tem, ali vadba zavira staranje oziroma staranje možganov. Več kot očitno pa je tudi dejstvo, da nam vadba (ki nam je kakopak všeč) pomaga pri t.i. »odklopu« možganov in imajo številne pozitivne vplive na telo.

  Preberi več 
 • Šport in prehrana mladih

  Šport in prehrana mladih

  Življenjski tempo se iz leta v leto viša. Poskušamo narediti vedno več stvari, oziroma premalo časa posvetimo rekreaciji, takšni ali drugačni. Posebno se ta življenjski stil opazi pri mladih, kajti njihov svet je zelo velik in hočejo preizkusiti skoraj vse, kar je na voljo. Na žalost pa po navadi krajšo potegneta rekreacija in zdravi način življenja.

  Preberi več 
 • Kako veste, ali napredujete?

  Kako veste, ali napredujete?

  Industrija, ki se ukvarja s človekovo zunanjostjo – torej industrija, ki narekuje telesne standarde, nas zasipava s številnimi oblikami vadbe, mnoge med njimi označuje tudi za »revolucionarne«. Lahko bi rekli, da gre za prenasičenost z informacijami o tisti najboljši vadbi, ki jo uporablja ta in ta zvezdnik. Težava nastane, ko povprečen posameznik/ca ne ve, kje začeti in še manj kako zadevo izvesti.

  Preberi več 
 • Hoja z bremeni – zdravje in moč!

  Hoja z bremeni – zdravje in moč!

  Prva stvar, ki bi jo radi opisali v tem poglavju, ki govori o tem, kako zdrava je hoja in kakšne prednosti ima pred nekaterimi drugimi športi, ki so danes v veljavi za krepitev telesnih mišic in hujšanje, je to, da je med vsemi lažjimi športi prav ta najugodnejša za naše telo.

  Preberi več 

1–10 od 55

Stran:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6