V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Vodič za nakup trebušnega trenažerja

Pomembna dejstva za nakup trebušnih trenažerjev

Trebušni trenažerji so zelo popularni pri domačih uporabnikih. Nudijo vadbo, ki oblikuje in krepi trebušne mišice, vključno s težko dosegljivimi poševnimi trebušnimi mišicami. Telovadba s trebušnimi trenažerji običajno deluje tudi na zgornje mišice trupa, vključno s prsmi, rameni, hrbtnimi mišicami ali mišicami na rokah.

Med trebušnimi trenažerji so različna fitnes orodja, primerna za moške in ženske vseh generacij. Začetniki in starejši ljudje bodo imeli največ koristi od osnovnih trebušnih trenažerjev, ki nudijo preprosto, a učinkovito oblikovanje trebušnih mišic, medtem ko bodo naprednejši modeli zadovoljili uporabnike s predhodnimi izkušnjami in napredne uporabnike.

Poleg zavidljivih '6-pack' trebušnih mišic telovadba s trebušnimi trenažerji nudi čvrst trup, ki je ključen za gibljivo hrbtenico in zdravo postavo, izboljšano stabilnost, ravnotežje in nadzor nad telesom, kuri kalorije in pospešuje hujšanje.

Možnosti vadbe

Trebušni trenažerji omogočajo mnogo različnih vaj za trebušne mišice, od trebušnjakov in malih trebušnjakov do dviganja nog, vaj v ležečem položaju in drugih vaj za trebušne mišice. Nekateri trenažerji omogočajo kombinacijo različnih vaj, medtem ko so drugi narejeni le za eno vrsto vaj za trebušne mišice.

Vrste trebušnih trenažerjev in njihove lastnosti

Izbirate lahko med različnimi vrstami trebušnih trenažerjev. Nekateri so osredotočeni izključno na vaš trebuh, medtem ko z ostalimi lahko oblikujete tudi druge dele telesa. Tu omenjamo nekatere najpomembnejše vrste trebušnih trenažerjev:

Kolesa za vadbo nudijo zelo učinkovito telovadbo z drsenjem, ki ne deluje samo na trebušni predel, temveč tudi na mišice v zgornjem delu telesa. Primerna so za vse; od začetnikov do izkušenih uporabnikov.

Naš predlog: LifeGear Roller Gym

Vrtljive klopi lahko uporabite za učinkovito treniranje trebušnih mišic z glavo navzdol ali za terapevtske namene in za raztegovanje. Primerne so za izkušene in napredne uporabnike.

Naš predlog: Turn Up Inversion Table

Električne naprave za trebušne mišice stimulirajo trebušne mišice s tehnologijo električne stimulacije mišic, ki jih silijo v krčenje in tako izoblikujejo vaše trebušne mišice, ne da bi izvajali vaje. Idealne so za začetnike in tiste, ki jim primanjkuje časa.

Naš predlog: U-Slender

Trebušni trenažerji s podporo so narejeni za vaje, kot so mali trebušnjaki, in nudijo podporo vašemu hrbtu, glavi in vratu za ustrezno vadbo trebušnih mišic. Prav tako nudijo dodaten odpor za bolj učinkovito telovadbo. Iščite trebušne trenažerje s twist funkcijo, da v vadbo vključite tudi poševne trebušne mišice. Odlični so za začetnike in za tiste, ki imajo težave s pravilnim izvajanjem vaj.

Druge naprave: Na trgu je še mnogo različnih vrst trebušnih trenažerjev. Nekateri nudijo udobno vadbo v sedečem položaju med nihanjem, podobnim valovanju (npr. Ab Wave), medtem ko drugi nudijo intenzivno celovito vadbo telesa, ki se še posebej osredotoča na trebušne mišice (npr. 5 min Shaper).

Izberite napravo, ki bo ustrezala vašim fitnes ciljem in vam nudila ustrezno težavnost vadbe.

Kako izbrati dober trenažer?

Če hočete izbrati kvaliteten trebušni trenažer, poiščite napravo, ki vam bo zagotavljala učinkovito vadbo z vidnimi rezultati. Pri odločanju upoštevajte naslednje lastnosti:

Velikost: Če imate prostorsko stisko, kupite kompakten model. Nekatere trebušne trenažerje lahko pospravite celo v predal.

Gibanje: Poiščite trenažer, ki nudi veliko gibanja in aktivira vse trebušne mišice.

Udobje: Izberite napravo z udobno podporo in ergonomskim položajem in tako nudi varno in prijetno vadbo.

Prilagodljivost: Kvalitetni trebušni trenažer imajo možnosti za nastavljanje, da jih lahko nastavite glede na svojo postavo.

Izberite trebušni trenažer, ki bo vaši vadbi za trebušne mišice nudil raznolikost in nudil podporo za pravilno izvedbo trebušnih vaj.

Namigi za vzdrževanje

Trebušni trenažerji so enostavni za vzdrževanje. Poskrbeti morate, da so čisti in da z njih po vadbi obrišete znoj. Vsakih nekaj mesecev ga preglejte za morebitne poškodbe in zategnite vijake, če jih naprava ima.

Če boste investirali v večjo, dražjo napravo, se prepričajte, da ima vsaj eno leto garancije.

LiveActive izbor naprav za trebušne mišice