Ta stran uporablja piškotke
S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši nakup, naprednejše funkcije in spletno analitiko. Ali dovolite nameščanje piškotkov na svojo napravo?
Dovolim uporabo piškotkov
Več informacij o piškotkih
tooltip after the triger
Pokličite brezplačno na: 080 27 73

Imate voprašanje ali pa bi radi več informacij o izdelku izvedeli od naših svetovalcev? Zato smo tu za vas, da vam pomagamo.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem se bomo odzvali vašim vprašanjem.

Vaši Wellneo svetovalci.

x
WellneoImate vprašanje? Kliknite tukaj.

Za več informacij, pomoč ali nakup pokličite:080 27 73

Za več informacij, pomoč ali nakup pokličite:

080 27 73

Brezplačna e-revija o zdravju, lepoti, dietah in fitnesu...
Naročite se na e-revijo Wellneo in tedensko boste prejemali zanimive vsebine o zdravju, zdravi prehrani, prehranskih dopolnilih, lepoti in fitnesu ter vse ekskluzivne ponudbe.
Naročite se
Varnost vaših podatkov je 100% zagotovljena!

Dieta

Dieta ni pravi način za hujšanje, še posebej, če je drastična in nestrokovna. To vam bo povedala večina prehranskih strokovnjakov. Dieta, ki vam bo pomagala dolgoročno shujšati, je projekt, ki se ga morate držati celo življenje. Dieta namreč ni samo dieta, ampak celosten zdrav načrt prehranjevanja.

Dieta povzroča nenehno lakoto

Dieta se ponavadi osredotoča na izgubljanje maščob z manjšim vnosom hrane. Vendar to ni dovolj. Manjši vnos hrane vas lahko prikrajša za pomembne snovi, sploh če izberete enolično prehrano. Raje se osredotočite na športno prehrano in ne na diete, s katerimi le stradate. Kilograme boste pri tem izgubljali tako, da boste pokurili več kalorij, kot jih boste pojedli. Druga zdrava možnost je, da enostavno zmanjšate količino hrane med obroki. To lahko na enostaven način omilite s prehranskim dodatkom, ki omejuje apetit in vas varuje pred prevelikimi količinami hrane. Dieta s športno prehrano bo imela večji učinek, če boste zraven trenirali – ne pa trpeli zaradi kruljenja v želodcu.

Dieta se hrani z vašimi mišicami

Dieta, ki zmanjša vnos kalorij, ne zagotavlja hrane mišicam. To pomeni, da se telo se samodejno začne braniti, saj je sestradano. Zato začne shranjevati maščobo in »jesti« vaše mišice. Dieta vam torej prinese manj mišic in nič manj maščobe. Ko izgubite mišice, se upočasni tudi vaš metabolizem in tako dejansko ne kurite več kalorij (pa če se še tako trudite).

Dieta traja kratek čas

Dieta ima že od začetka osnovni problem: je kratkoročna. Dieta po principu: 2 tedna stradanja in potem preskok na staro prehrano ima zagotovljen jojo efekt. Namesto malih bistvenih sprememb v prehrani, ki bi trajale celo življenje, diete obrnejo na glavo vaše življenje – za 2 tedna. Po dieti se vaš metabolizem, žal, vrne na stare tirnice. Dieta, ki deluje, se začne z majhnimi koraki, ki vas počasi in vztrajno peljejo do cilja. Dejstvo je, da majhne spremembe zdržijo, velike pa ne.

Dieta vas utruja

Dieta ima sama po sebi velik problem – ne zagotavlja dovolj visokega vnosa kalorij. In ker ne zagotavlja dovolj energije za vadbo in ostale obveznosti čez dan, je lahko vedno le kratkoročna rešitev.
Dieta, ki vam odreka hrano, vam sicer pomaga izgubiti nekaj kilogramov, a boste zgubili tudi mišice in upočasnili svoj metabolizem. In spet boste kmalu na začetku.
Dieta, ki vam omejuje ali celo prepoveduje ogljikove hidrate, je že vnaprej obsojena na jojo efekt.
Ogljikovi hidrati so namreč primarni vir energije za vaše telo med katero koli fizično aktivnostjo. Dieta s premalo ogljikovimi hidrati ne zagotavljajo dovolj podpore vašemu telesu med fizično aktivnostjo. Zato, če že morate izbrati dieto, sledite tisti, ki vam zagotavlja zmeren vnos ogljikovih hidratov.
Če imate zelo radi ogljikove hidrate, jih uživajte skupaj s prehranskim nadomestilom, ki preprečuje prebavo škroba. Tako boste še vedno zaužili dovolj ogljikovih hidratov, vaša vseživljenjska dieta pa ne bo trpela.

Dieta, ki deluje, vas ne naredi lačnih, šibkih in nesrečnih

Dieta z drastičnim primanjkljajem ogljikovih hidratov vas naredi šibke in ne boste imeli energije za življenje, kaj šele za telovadbo oz. trening.
Vaše telo bo namesto maščob kurilo vaše mišice. In še preden boste lahko začeli s treningom, si boste pripravili teren za ponovno nabiranje kilogramov.
Dieta naj bo torej samo dopolnilo za redno vadbo, ne pa obratno. Dieta naj bo vaš način življenja – manjši obroki in več vadbe. Tako bo vaša dieta končno zares – delovala.

Članki: