V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Do popolnega telesa z vadbo moči

Najnovejše raziskave so pokazale, da je hujšanje veliko učinkovitejše, če vključite v vadbo tudi dvigovanje uteži. Ob vadbi z utežmi bodo vaše odvečne maščobe pospešeno izgorevale, pridobljena mišična masa pa po sama od sebe porabljala več energije in posledično se bo vaša maščobna masa zmanjševala.

Najnovejše raziskave so pokazale, da je hujšanje veliko učinkovitejše, če vključite v vadbo tudi dvigovanje uteži. Za to obstaja več razlag:

1. Ob vadbi na utežeh hitreje izgorevajo maščobe

Z vadbo na utežeh učinkovito porabimo večji del glikogena v mišicah, zato telo veliko hitreje pride do stanja, ko začne trošiti maščobne zaloge.

2. Vitka, a lepo oblikovana postava

Drugi vidik je povsem estetskega značaja, kajti če shujšamo, ne pomeni, da smo že oblikovali lepo postavo. Naše telo je vitko, suho, a neoblikovano. Zato je potrebno pridobiti mišični tonus, kakovostno mišično tkivo, saj nosi glavno vlogo pri obliki postave.

3. Več mišic, manj špeha

Tretji vidik pa govori o tem, da, če povečujemo mišično maso, se zmanjša tudi maščobna masa, ker več mišic porabi tudi več energije.

Kdaj je najboljši čas za vadbo?

Čeprav smo si ljudje različni in se v grobem lahko delimo na jutranji in večerni tip, je nekaj gotovo: med vadbo se raven presnove poveča in ostane povečana še nadaljnjih 12 ur po vadbi. Če boste trenirali dopoldne, boste čez cel dan porabili več kalorij, kot bi jih navadno.

Če pa trenirate zvečer, se bo presnova znižala takrat, ko zaspite, in izgubili boste celih 12 ur povečane presnove. Kakorkoli, odločite se za vadbo – in kadar ste aktivni, delajte to z veseljem in z zavedanjem, da to delate za svoje dobro. Pa naj bo zjutraj ali zvečer, le da vadite redno.

Bodite odločni, v mislih imejte jasen cilj

Človek lahko praviloma doseže cilje, ki si jih zastavi. Potrebna je trdna volja, odločnost in smiselnost dejanja. Če v neki stvari ne vidite smisla, potem ta stvar ni vaš cilj in ga ne boste dosegli.

Vsak novi poskus hujšanja je težji, saj se raven presnove vsakokrat dodatno upočasni. Ne izgubljajte volje, vztrajajte pri tem, za kar ste se odločili. Preskočite ta prepad zdaj, kajti pri naslednjem poskusu bo prepad širši in globlji!