V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Kako izbrati najbolj primerno napravo za trebušne mišice

Ste tudi vi že siti običajnih trebušnjakov, ki so naporni in neučinkoviti? Zakaj ne bi poiskali naprave, s pomočjo katere boste brez težav oblikovali svoje trebušne mišice?

Naprave za trebušne mišice

Če ste se že odločili za nakup nove fitnes naprave za trebušne mišice, ste naredili prvi korak k bolj učinkoviti in bolj prijetni vadbi. Tovrstne naprave namreč izboljšajo običajen trening trebušnih mišic, tako da ga naredijo bolj tekočega, manj napornega, rezultati pa so tudi vidni precej hitreje kot običajno.

Z redno vadbo na napravah za trebušne mišice boste zagotovo povečali svojo mišično moč, poskrbeli za pravilen način vadbe, ki bo prijetnejši za vašo glavo, vrat in hrbet, ter seveda oblikovali lepo in zapeljivo postavo, ki si jo želite.

 

Kako izbrati pravo napravo za vas?

Sodobni trg seveda ponuja množico različnih naprav za oblikovanje trebušnih mišic, zato je včasih težko izbrati tako, ki bo ustrezala našim željam. Pri nakupu se boste morali odločiti glede več različnih lastnosti tovrstnih naprav, mi pa vam bomo pri tem pomagali s kratkim vodičem, ki vam bo razkril, kaj vse morate pri nakupu upoštevati.

#1: Vrsta naprave

Najpomembnejša odločitev je seveda odločitev o vrsti naprave za oblikovanje trebušnih mišic – v splošnem poznamo tri osnovne vrste naprav: pasove, ki mišice krepijo z elektrostimulacijo, preproste pripomočke, ki izboljšajo učinkovitost običajnih vaj (gimnastična žoga, ogrodje za trebušnjake in podobno), ter večje naprave, kot so vadbeni klopi in sorodni pripomočki.

Izbira naprave je v prvi vrsti seveda odvisna od vaših želja in ciljev, ki ste si jih zastavili. Vse vrste naprav imajo svoje prednosti in tudi pomanjkljivosti – nekatere so velike, dražje in bolj zapletene, medtem ko so druge popolnoma enostavne in poceni. 

#2: Cena

Cena je seveda pomemben dejavnik pri vsakem nakupu, sploh v današnjih časih nestabilne ekonomije  in negotovosti na trgu dela. Dobra novica je, da so naprave za trebušne mišice z razvojem fitnes tehnologije v zadnjih letih postale cenovno dostopne za praktično vsakogar.

Razlika v ceni med različnimi napravami je lahko še vedno zelo visoka – večje in bolj zapletene naprave seveda stanejo precej več kot manjši pripomočki, je pa res, da posledično omogočajo tudi bolj učinkovito vadbo.

#3: Velikost

Če živite v manjšem stanovanju ali pa nimata posebne sobe, kamor bi lahko namestili telovadno napravo, bo tudi velikost naprave zelo pomemben dejavnik pri odločanju. Če si želite manjše naprave, bo za vas idealna izbira pas za elektrostimulacijo mišic ali velika telovadna žoga, iz katere zlahka iztisnete zrak in jo pospravite, če vam je v napoto.

#4: Intenzivnost vadbe

Naprave za trebušne mišice so zasnovane na zelo različne načine, zato tudi omogočajo zelo različne vadbe. Če ste po naravi dinamični in živite zelo aktivno življenje, ker vam gibanje pomeni sprostitev, pasovi z elektrostimulacijskim delovanjem prav gotovo ne bodo prava izbira za vas, saj so zasnovani tako, da pasivno krepijo trebušne mišice in ne zahtevajo nobene aktivnosti.

To je po drugi strani seveda lahko tudi ogromna prednost – če nimate dovolj časa za redno vadbo ali pa preprosto ne želite izgubljati dodatne energije, je pas idealna rešitev, saj bo vse naredil namesto vas.

#5: Raznolikost vadbe

Tudi raznolikost vadbe je za mnoge ljudi ključnega pomena, saj ob enolični vadbi hitro izgubijo zanimanje in motivacijo. Če ste takšni tudi vi, bo za vas najverjetneje prava izbira telovadna klop ali sorodna naprava, ki omogoča številne različne oblike vadbe hkrati.

#6: Življenjski slog

Zelo pomembno je, da pri nakupu upoštevate vaš življenjski slog, saj vam bo veliko lažje, če kupite napravo, ki je prilagojena vašemu življenjskemu slogu, namesto da bi življenje prilagajali napravi, ki jo kupite.

Če ste zelo aktivni in morda veliko potujete, si boste želeli manjše naprave, ki jo lahko vedno vzamete s seboj. Če ste bolj pasivni, saj vam vsakodnevni opravki jemljejo že preveč energije, je pas popolna rešitev za vas, saj boste trebušne mišice lahko trenirali kar med drugimi obveznostmi.